Laat het verleden los

Hoe gaat IEMT in zijn werk
Als eerste nemen we samen de pre-sessie richtlijnen door, aangezien IEMT in sommige gevallen niet toegepast mag worden. Daarna gaan we door middel van het stellen van vragen naar het helder krijgen van je probleem, je negatieve gevoel. We gaan aan de slag met hetgeen op dat moment het belangrijkste is voor jou. Hierop maken we een doel, dit stellen we positief, zodat we weten waar we naar toe gaan werken en waar jij uit wilt komen.

Kennismakingssessie
Dan beginnen met een kennismakingssessie. Hierbij gebruiken we een herinnering waar je last van hebt, maar niet te heftig is. Dit doen we om twee redenen, ten eerste om te kijken of IEMT voor jou werkt en ten tweede om te ervaren wat IEMT doet. Hierna starten we, na akkoord, met de IEMT sessies. Het kan zijn dat dit in dezelfde sessie gebeurt, maar kan ook een volgende sessie pas aan bod komen. Dit stemmen we continue samen af.

Geniet van het heden

IEMT-sessie
Afhankelijk van hetgeen aangepakt zal worden kan er gewerkt worden op het verminderen van negatieve emoties of op het krachtiger maken van identiteit. In de praktijk blijkt dat deze twee vaak door elkaar heen gebruikt worden. Ik zal je vragen stellen om bij de herinnering te komen, waarna er oogbewegingen uitgevoerd worden. Na iedere ronde oogbewegingen, zal ik wederom kort een vragenprotocol afnemen, om zo de verandering vast te stellen. Dit zal per thema een aantal keren gebeuren. We stemmen hierbij altijd samen af hoe ver je bent en of je door wilt gaan. Een belangrijke opmerking hierbij is, dat bij IEMT het NIET de bedoeling is om te herbeleven.

Verheug je op de toekomst

Onderbewust niveau
Tijdens de oogbewegingen werkt het onderbewuste brein mee om alle eerdere herinneringen met dezelfde emotie ook op te sporen, zodat ook deze meteen verwerkt kunnen worden. Er kan een herinnering opkomen die je nog niet kent, of vergeten was. Het kan een herinnering zijn van iemand anders of zelfs uit andere tijden. Of je ervaart ineens een andere emotie dan waar je oorspronkelijk mee gestart bent in de sessie. Alles is mogelijk, niets is gek! Uiteindelijk zijn we op zoek naar de allereerste herinnering waarin je een negatieve emotie hebt ervaren. Dit is de oorsprong van je patroon. Als deze verbinding verbroken is, dan is de kern aangepakt, het patroon doorbroken en de weg naar nieuwe verbindingen ingezet!

Maatwerk
Iedere sessie is maatwerk, afhankelijk van thema, gevoel en het 'zijn' van dat moment zullen er oogbewegeingen gemaakt worden. Ook werk ik graag met fysiologie, niet alleen de hersenen onthouden alles, maar ook het lichaam. Op deze manieren kan er op twee manieren gewerkt worden om de spanning te verminderen. Waar nodig zal ik mijn kennis en kunde op het gebied van cognitieve psychologie, communicatie en gedragsverandering, ook aan bod komen. We werken altijd samen op het gebied van afstemming, veiligheid en vertrouwen. Dat is de basis voor heling en groei!

Meer informatie
Bel of app mij op 06 26 76 66 92 of mail via verbinding@hestervansambeek