Bewegen is veranderen, veranderen is bewegen

 

Via mijn Pilates docent kwam ik bij de fysiotherapeut/ bekkenfysiotherapeut terecht. Een lieve goede kundige therapeut, die me aangaf dat er naast lichamelijk ongemak, waarschijnlijk ook psychisch nog wel iets aan de hand zou kunnen zijn. Ze verwees me naar Hester. Meteen aan de telefoon voelde het goed aan, een fijne lieve vrouw, dus dacht, ik zie het wel, we gaan ervoor.
Ik ben helemaal verbaasd over wat ze doet en hoe ik mezelf bevrijd voelde al naar 1 sessie. Ik kwam bij haar voor een trauma van mijn bevalling van 12 jaar geleden te verwerken/ plaatsje te geven. Dit was na twee sessie volledig gelukt. Er bleken nog meer dingen te zijn die ik een plekje moest geven. Nu na vijf sessies kan ik oprecht zeggen dat ik zoveel fijner en "lichter' in het leven sta op alle vlakken.
Lieve Hester, oprecht zoveel dank hiervoor. Ik merk dat ik in alle opzichten zoveel beter en fijner in mijn/ het leven sta. 
Voor iedereen die twijfelt of worstelt met dingen, ga er open in en kijk wat Hester voor je kan betekenen.

-----

Een beetje sceptisch omdat ik de IEMT niet kende, heb ik Hester gevraagd om mij te helpen. Ik werd getriggerd in mijn relatie door oud zeer waarvan ik dacht het opgeruimd te hebben. Het beheerste mijn leven zo erg dat ik mijzelf niet zo aardig meer vond in mijn relatie tegenover mijn partner en bonusdochter. Ik wist van mezelf dat deze emoties niet bij mij hoorde en wilde ze graag onder de loep nemen en opruimen. Het was gelijk voelbaar toen we begonnen, mijn lijf verstijfde. Door het vertrouwen dat Hester mij gaf kon ik gelijk naar die diepe laag van oud zeer. Hester stelde mij zo op mijn gemak dat het voor mij gemakkelijk was om mijn emoties daarin te laten gaan. In de week erna heb ik twee hele mooie inzichten gekregen wat betreft mijn gedrag. En het gevoel erna was in sommige dagen onbeschrijfelijk mooi en tegelijk leeg (positief). Nu drie weken later voel ik nog steeds dat het doorwerkt en er iets negatiefs los gekoppeld is van mij. Door Hester, die zo liefdevol en met passie haar werkt doet, heb ik weer de verbinding met mijzelf en de mensen om mij heen teruggevonden.

-----

Ik heb mij aangemeld bij Hester ivm klachten van overprikkeling, moe zijn en ‘dat alles even te veel is’, te hard binnen komt.
Mijn doel van de sessie was meer afstand ervaren tav de problemen in mij en om mij heen en meer ruimte ervaren.
Hester stelde mij op mijn gemak, nam de regie en begeleidde mij door de IEMT sessie heen. Allerlei emoties en gewaarwordingen (met name vermoeidheid) kwamen voorbij en na afloop van de sessie was ik nog steeds wel moe, maar had het idee ook wat te hebben losgelaten.
Hester komt op mij over over als een heel warme en betrokken vrouw met hart voor haar vak en oog voor de client; oog voor diegene die voor haar zit. Ze heeft een optimistische kijk op het leven en een groot hart. Door haar deskundigheid op IEMT gebied in combinatie met haar zorgzame en professionele houding wist ze mijn vertrouwen te winnen. Ik durfde mij aan haar over te geven.

-----
IEMT heeft mij,  gebracht dat ik opgebouwde spanningen/ ballast kon loslaten, moeheid is afgenomen doordat ik de moeheid van anderen niet meer bij mij draag, ik blijf dichter bij mezelf en ervaar meer ruimte en energie.Zowel de steun van Hester en de IEMT sessie zelf geeft mij net dat duwtje in de richting, zodat ikzelf de dagelijkse uitdagingen van het leven (oa balans in werk/ privé, alsmede rouw en verlies) weer aankan.
Als je hardnekkige patronen wil loslaten en meer energie wil ervaren, is een IEMT sessie bij Hester zeker aan te raden.

-----

Doel voor mij was om inzicht te krijgen waarom ik mensen niet te dichtbij wilde laten komen. 
Tijdens mijn IEMT sessies leerde ik welke patronen daaronder zaten en waar het ‘zaadje’ was gepland voor dit terugkerend gedrag. De sessies hebben me naast het inzicht ook geholpen om de trigger los te koppelen van mijn gedrag. Dit geeft mij veel meer comfort om mensen dichtbij te laten komen. Hester heb ik ervaren als een empathische, sensitieve en intelligente vrouw die op een prettige manier de (bege)leiding nam tijdens mijn proces.
___

Elke IEMT sessie bij Hester is anders en vooraf kan je niet voorspellen wat er gaat gebeuren. Bij de eerdere sessies heb ik vooral negatieve terugkerende emoties losgelaten, waarbij diverse negatieve emoties de revue passeerden.  
Bij een andere sessie  maakte ik juist contact met hele positieve emoties als blijdschap en levensenergie. Ook een gevoel van rust en een diep vertrouwen heb ik ervaren. Dat is zo bijzonder aan IEMT: je weet nooit vooraf wat er precies gaat gebeuren, maar mijn lijf deed dat wat nodig is en waar het op dat moment aan toe was.
___

Hester zorgt voor de juiste en vertrouwde omgeving om jezelf te leren ontdekken. Dat kan alleen in een veilige setting en hiervoor ben je bij haar aan het juiste adres. Ze neemt de tijd voor je om je te begeleiden in je eigen ontdekkingsreis. En dat kan bijzonder intens zijn. Fijn dat ik dat samen met Hester mocht meemaken.

___

Wat IEMT bij mij heeft veranderd, was meteen voelbaar tijdens de sessie. Door de dingende gebeurd zijn in mijn leven had ik het gevoel mezelf kwijt te zijn. Middels IEMT en gesprekken met Hester werd het voor mij makkelijk om gedachten en gevoelens te laten komen. Deze komen vanzelf op tijdens de sessie.
Wat Hester zo bijzonder maakt is dat ze op een fijne professionele manier te werk gaat. Ze kijkt samen met je wat nodig is te behandelen. Hester is een gevoelsmens, wat voor mij heel fijn was. Dit maakte het voor mij makkelijker om dingen te delen. Dankzij de sessies voel ik me krachtiger en helder. Ook mijn omgeving ziet verschil in mijn gezicht.
Deze vorm van therapie in combinatie met wat voor fijn persoon Hester is, was voor mij een fijne en bijzondere manier om aan mezelf te werken .
Enorm dankbaar voor je hulp Hester!

-----

Mijn ervaring met IEMT is erg positief. Al lange tijd liep ik vast in bepaalde patronen. Ik had bepaalde overtuigingen waarvan ik verstandelijk wel wist dat ze niet klopten, maar hier op bewust niveau geen verandering in kon brengen. Het mooie van IEMT is dat je op een dieper niveau met je blokkades en overtuigingen aan de slag gaat, zodat dingen op onbewust niveau veranderen. Ik ervaar dat bepaalde oude overtuigingen al niet meer spelen of veranderd zijn. 
De sessies zelf vind ik heel bijzonder. Het is iedere keer weer verrassendst eruit komt. Tijdens en na de sessies heb ik echt het gevoel dat er wat is opgelost. Het mooie is dat ik dit daarna ook terug zie in het dagelijks leven. Na de meeste sessies ga ik met een enorm krachtig, positief en licht gevoel naar huis.
De begeleiding van Hester is warm, betrokken en bemoedigend. Hester weet hoe ze een setting kan creëren waarin je je veilig, gehoord en op je gemak voelt. Ze weet de inzichten met elkaar te verbinden en houdt goed zicht op het proces. Kortom mocht je ergens steeds in vast blijven lopen, kan ik de IEMT sessies echt van harte aanbevelen.

-----

Iemt sessies bij Hester hebben me veel gebracht en werken, nu weken later, nog steeds door. Mijn hulpvraag lag in het stuk waardoor het mij niet lukt om in een liefdesrelatie bij mezelf te blijven en waarom ik mezelf toch steeds aanpas aan de ander en mezelf daardoor verlies.Tijdens en na de eerste keer was ik verbaasd over herinneringen die naar boven kwamen tijdens de sessie, herinneringen die ik niet meer wist……of eigenlijk helemaal niet wist….maar dus wel ergens in mijn onderbewuste zat opgeslagen. Herinneringen van een gevoel van eenzaamheid als kindje en heel veel kou. Na deze sessie heb ik het de hele dag en nacht extreem koud gehad, maar ook enorm veel emoties die vrij kwamen, huilen, huilen, huilen. Een zwaar proces.
Inzicht in patronen als verbinden door iemand helemaal toe te staan in mijn “ik” waardoor ik mezelf iedere keer weer verlies doordat ik de “jij” helemaal in mijn “ik” toelaat. Dit is een geweldig inzicht wat ik nog steeds toepas op het moment dat ik voel dat ik mezelf dreig te verliezen.
De volgende sessie staat nog niet gepland, dat laat ik van het moment afhangen, ik voel dat er nu innerlijk nog steeds veel in beweging is.
Ik vind dat Hester mij enorm fijn begeleid heeft. Ze is warm, duidelijk, draagt het. Ze weet op het juiste moment troost te geven, maar ook op het juiste moment dat niet te doen. Ik ervaar haar gevoel wat ze erin legt, maar ook haar kennis en kracht.